FLEXITANK – FOLYÉKONY ÁRUK TENGEREN

Folyékony áruk Tengeren – „Flexitank”- Megoldás a vegyipari cégek, és más ágazatok számára

Ha környezetbarát és megbízható szállítási módra vágyik a folyékony áruk szállítását illetően, továbbá szeretné legalább 40 %-kal csökkenteni a szállítási költségeit, akkor a Flexitank a megoldás a folyékony áruk tengeren történő szállítására.

A 21. században, modern társadalmunk gazdasága elképzelhetetlen a vegyi agyagok megléte, illetve azok felhasználása során keletkező haszon nélkül. A vegyi anyagokat használó cégek, gazdasági ágak termékeinek szállítása pedig a Flexitanknak köszönhetően megvalósulhat környezetbarát, és alacsony szállítási költséggel is. Ugyanis vannak olyan vegyipari termékek, amelyek nem tartóznak a veszélyes anyagok közé; illetve a szállításuk nem követeli meg a veszélyes áruk szállításának szigorú szabályait.

Folyékony, de nem veszélyes áruk szállításának kiváló megoldása

Mivel a tömeges hajózás egyre inkább vonzó megoldást kínál a világon számos szállító számára; az ömlesztve szállítás pedig mind gazdaságilag, mind környezetvédelmi szempontból bizonyítottan előnyös, a Flexitank megbízható, környezetbarát megoldást kínál a folyékony halmazállapotú, nem veszélyes áruk nemzetközi szállítmányozásában.

Miért jó a Flexitank?

A Flexitank folyadéktárolási és szállítási feladatokat lát el, amennyiben nem veszélyes anyagokról van szó.

Használatával kiválthatóak a tartályos járművek, ISO-tartályok; esetleg hordók, vagy cserélhető tartályok.

Mik a Flexitank jellemzői?

 • A Flexitank akár 20′ és 40′ konténerekben, hűtőkonténerekben is használható.
 • Egyszerűen szállítható, könnyen tisztítható.
 • A Flexitank akár a szállítási költségek 40%-át is megspórolhatja Önnek.
 • Újrahasznosítható, így környezetbarát.
 • Különböző berendezésekkel rendelkezik (pl. tömlők, szelepek) a töltés, ürítés vagy akár a gáztalanítás folyamatainak elvégzése miatt.
 • A Flexitank tárolókapacitása akár a 28.000 literig terjedhet.

A Flexitankkal mi szállítható?

Megoldást kínál számos vegyipari, illetve más ágazati cég számára, mivel a Flexitankkal szállíthatóak élelmiszeri alapanyagok, valamint élelmiszerek (bor, ital, víz üdítőital, növényolaj); vegyipari alapanyagok (diszperziók, olajok, festékek), bioüzemanyagok, különböző energiaipari termékek stb.

A levegővel való érintkezésre érzékeny termékek szállítása különösen ajánlott Flexitankkal; ugyanis nincs légtér a használata során.

Mit biztosítunk mi?

Az I-CONT biztosítja ügyfelei számára a legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb szolgáltatást az ömlesztve szállítás területén. Az folyékony áruk szállításában szerzett tudásunk, és páratlan tapasztalatunk szolgál alapjául mindennek.

Tömeges Italok és a Flexitank – Kétszeres kapacitás

Míg egy szimpla tároló 10 584 liter palackozott bort képes magába foglalni, addig az I-CONT VinBulk rendszere 24.000 liter bor tárolására alkalmas. Így több mint kétszeres kapacitást tudunk biztosítani. Továbbá a légtérrel való érintkezés veszélye sem áll fenn, mely a bor esetében különösen fontos, mivel légtérrel nem rendelkezik. A levegő teljesen ki van rekesztve a használata során.

Mit jelent ez Önnek?

A szállítási költségeit jelentősen csökkenti a Flexitank használata, továbbá nem elhanyagolandó, hogy egyes esetekben akár 50%-kal csökkenti a széndioxid-kibocsátást.

Az egyszer használatos Flexitank könnyedén eltávolítható a konténerekből, így a konténer felhasználhatóvá válik más jellegű termékek fuvarozására; a szennyeződés veszélye nem áll fent.

Miért válassza a folyékony áruk tengeren – Flexitank segítségével – történő szállítási módját az I-CONT-nál?

 • Gazdasági és környezetvédelmi szempontból is bizonyított az ömlesztve szállítás előnye.
 • Az I-CONT szolgáltatása a legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb valamint legköltséghatékonyabb megoldást kínálja az ömlesztett folyékony áru szállítására.
 • Full-service szolgáltatás, háztól-házig.
 • Helyszíni tárolási megoldást biztosítunk, VinStore rendszerünkkel.
 • Dokumentumok ellenőrzését és a vámeljárások lebonyolítását vállaljuk.
 • Ömlesztett ital rakomány-biztosítási csomagot garantálunk.
 • A bor és a szeszes italok külön ISO acéltartályban való szállítását is megoldjuk.
 • Az ISO tartályokkal ellentétben a keresztszennyeződések elkerülése érdekében a Flexitank esetében nincs szükség drága tisztítási eljárásokra. Nincs tisztítási költség, vagy nagyon alacsony. Nincs légtér. Így levegővel való érintkezés sincs.
 • Alacsony kihelyezési költséggel bír.
 • A Flexitank használatával egy útvonalra kell szállítási költséget fizetni. Költséghatékony megoldást kínál. Magasabb hasznos teherkihasználást biztosít.
 • Nincs közbenső tároló eszköz a használata során.

További információért vagy árajánlatkérésért forduljon helyi I-CONT képviselőjéhez, örömmel áll rendelkezésére!